Τρίτη 18 Ιουνίου 2013


Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΕΝΗΣ                                       διοργανώνει εκδρομή για τα μέλη και τους φίλους του στην                                                  ΕΠΙΔΑΥΡΟ την Παρασκευή 19 Ιουλίου προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράσταση   ΣΑΜΙΑ του Μενάνδρου.
Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του ΔΣ  του Συλλόγου μέχρι 10 ΙΟΥΛΙΟΥ.
Εισιτήρια
VIP 45 E
ΖΩΝΗ Α 35 Ε
ΖΩΝΗ Β 25 Ε 15Ε Φοιτητικό
ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ 10 Ε 5Ε Φοιτητικό, ανέργων,ΑΜΕΑ

Στη Σαμία των Γιάννη Βαρβέρη και Εύη Γαβριηλίδη, που στην πρώτη της εμφάνιση στο αργολικό θέατρο το 1993 κέρδισε επάξια τον τίτλο ως μια από τις δέκα καλύτερες παραγωγές στην ιστορία του Φεστιβάλ Επιδαύρου, πρωταγωνιστούν και πάλι οι Αλκίνοος Ιωαννίδης, Κώστας Δημητρίου, Σπύρος Σταυρινίδης και Σταύρος Λούρας, με τη Στέλα Φυρογένη στον ομώνυμο ρόλο.
 Η Σαμία είναι ένα από τα τέσσερα σωζόμενα έργα του αρχαίου συγγραφέα της Νέας Κωμωδίας Μενάνδρου. Μέσα από μια σειρά παρεξηγήσεων, το έργο πραγματεύεται τα μπερδέματα που δημιουργεί ανάμεσα σε δύο οικογένειες ένα εξώγαμο παιδί.  Η παράσταση είναι τοποθετημένη στην Αθήνα των αρχών του 20ου αιώνα, και ο συνδυασμός της πρωτότυπης μετάφρασης του ποιητή Γιάννη Βαρβέρη, της μουσικής και του χορού προσφέρουν ένα ευχάριστο θέαμα.
 Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης
Σκηνοθεσία: Εύης Γαβριηλίδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Ζιάκας
Μουσική: Μιχάλης Χριστοδουλίδης
Χορογραφία: Ισίδωρος Σιδέρης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Κουκουμάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νάγια Αναστασίαδου
Βοηθός Χορογράφου: Στέλλα Κρούσκα
Βοηθός Σκηνογράφου: Κρίστυ Πολυδώρου
Διδασκαλία Τραγουδιών: Μάρω Σκορδή

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης):
Αλκίνοος Ιωαννίδης (Μοσχίων), Στέλα Φυρογένη (Χρυσίς), Σπύρος Σταυρινίδης (Παρμένων), Κώστας Δημητρίου (Δημέας), Δημήτρης Αντωνίου (Νικήρατος), Σταύρος Λούρας (Μάγειρος), Προκόπης Αγαθοκλέους (Περαστικός), Θέα Χριστοδουλίδου (Τροφός), Νιόβη Χαραλάμπους (Πλαγγόνα), Άννα Γιαγκιώζη (Μητέρα Πλαγγόνας)

Χορός:
Νεοκλής Νεοκλέους, Σώτος Σταυράκης, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Αλέξανδρος Παρίσης, Μάριος Κωνσταντίνου, Ανδρέας Κούτσουμπας, Νίκη Δραγούμη, Άντρη Κυριάκου, Ανδρέας Φυλακτού, Κωνσταντίνος Γαβριήλ

Μένανδρος ( 342/1 - 291 π.Χ.)

Εμβόλιμον χορού Γ' πράξεως
         
            Μάγειρος

Εάν θα γεννηθή παιδίον
μόνος γνώστης το αιδοίον.
Τις εισήλθεν εις το αιδοίον
το γνωρίζει το αιδοίον.

Τίνος είναι το παιδίον;

Ας ερωτηθεί το αιδοίον.

Προφανώς αυτό γνωρίζει

όταν εκ της ηδονής του σφύζη.



Ώφειλον να λέγουν πάντες

πως του έρωτος οι ιμάντες

δεν μας δένουν παιδιόθεν

αλλά μάλλον αιδιόθεν.



Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ο  ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΌΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΕΝΗΣ    θα πραγματοποιήσει πορεία το ΣΆΒΒΑΤΟ  15 Ιουνίου στο μονοπάτι Σ3  ΣΤΕΝΗ -ΡΑΧΗ ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 07.00
 ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ KENΤΡΙΚΗ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥΔιάρκεια πορείας: 2 ώρες
Πρόκειται νια τη διαδρομή που διασχίζει το αισθητικό δάσος της Στενής. Ακριβώς απέναντι από τη γνωστή «βρύση του γιατρού» στην Άνω Στενή αρχίζει το μονοπάτι. (Μια δεύτερη είσοδος βρίσκεται περί τα 200 μέτρα παραπάνω, μετά το δασοφυλακείο δεξιά).
Αφού περάσετε δύο φορές το ποταμάκι που διασχίζει ένα υπέροχο πλατανόδασος φθάνετε σε διασταύρωση όπου υπάρχουν κατατοπιστικές πινακίδες του Ορειβατικού Συλλόγου. Ακολουθείτε την αριστερή πορεία, περνάτε ένα ρυάκι [που έχει πάντα νερό) και σε λίγο φθάνετε σε ένα χαρακτηριστικό στενό πέρασμα. Δεξιά του μια εντυπωσιακή αιωνόβια καστανιά, πραγματικό μνημείο της φύσης. Η πορεία συνεχίζεται πάνω στο πολιό μονοπάτι Στενής-Στροπώνων, ενισχυμένο με ξερολιθιά που προσφέρει όμορφη θέα προς το μικτό δάσος της Στενής, που αποτελείται κυρίως από καστανιές και έλατα, με αρκετά πεύκα (στα χαμηλότερα υψόμετρα) και πλατάνια στις ρεματιές. Η διαδρομή συνεχίζει στο καστανόδασος, τέμνει δυο δασικούς δρόμους και μετά περίπου 1,5 ώρα πορεία φθάνει στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο Στενής - Στροπώνων. Τον διασχίζετε, συνεχίζετε το μονοπάτι και σε λίγο φθάνετε στη «Ράχη Συκά» ή «Μεσοράχη».
Δεξιά ο δρόμος προχωρεί προς το Ξηροβούνι και αριστερά προς το Καταφύγιο, που απέχει λιγότερο από 20 λεπτά, μέσω της διαδρομής «Φιλοκλής Δράκος». Στο ξεκίνημα της πορείας προς το καταφύγιο απολαμβάνετε πανοραμική θέα, δυτικά προς την ρεματιά της Στενής και τον Βόρειο Ευβοϊκό και ανατολικά προς το Αιγαίο και την Σκύρο.dilfihartis.jpg