Σάββατο 28 Αυγούστου 2010


Νέα μελέτη για τα οφέλη του νερού στο αδυνάτισμα






http://img.protothema.gr
Νέα έρευνα επιστημόνων από τη Βιρτζίνια υποστηρίζουν ότι δύο ποτήρια νερό πριν το φαγητό βοηθάνε στην απώλεια περισσότερο κιλών. Με αυτή τη ποσότητα νερού μπορεί να καταναλωθούν λιγότερες θερμίδες ακόμη και με το ίδιο διαιτολόγιο.

Στη μελέτη συμμετείχαν άντρες και γυναίκες ηλικίας άνω των 55 ετών, που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Και οι δύο ακολούθησαν την ίδια δίαιτα αδυνατίσματος, αλλά η μία έπινε δύο ποτήρια νερό πριν από το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα.

Έπειτα από 12 εβδομάδες, όσοι έπιναν νερό είχαν χάσει κατά μέσον όρο 7 κιλά έναντι 5 κιλών που είχαν χάσει οι υπόλοιποι μια διαφορά σχεδόν 30%.

Οι ερευνητές σκέφτηκαν να πραγματοποιήσουν την σύγκριση όταν διάβασαν τα ευρήματα προγενέστερης μελέτης, η οποία είχε δείξει πως όταν πίνουμε νερό πριν φάμε, καταναλώνουμε 75 έως 90 θερμίδες λιγότερες σε κάθε γεύμα.
 «Το να πίνει κανείς περισσότερο νερό είναι μια απλή στρατηγική που μπορεί να βοηθήσει όσους προσπαθούν να αδυνατίσουν», λέει η δρ Ντέιβι. «Δεν λέμε πιείτε περισσότερο νερό για να λιώσετε το σωματικό λίπος σας. Σίγουρα όμως το νερό μπορεί να βοηθήσει όποιον θέλει να αδυνατίσει, να τρώει λιγότερο».

Η μελέτη παρουσιάσθηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας, στη Βοστώνη.

Έπειτα από έναν χρόνο, όσοι εθελοντές εξακολουθούσαν να πίνουν νερό πριν φάνε, όχι μόνο δεν ξαναπάχυναν, αλλά παρ’ ότι σταμάτησαν τη δίαιτα έχασαν ακόμα 1 κιλό κατά μέσον όρο.

1 σχόλιο:

  1. Αν είναι και Armatsan-water τόσο το καλύτερο!!!

    Πάντως πολλά μπράβο για όλα αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα που ανέβηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή