Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ελιξίριο μακροζωίας η σοκολάτα



http://img.protothema.gr
Tετραπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών απ’ ό,τι ένα δαμάσκηνο ή μια χούφτα λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν,  σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Daily Mail» , δυο κομμάτια καλής ποιότητας μαύρης σοκολάτας.

Σύμφωνα με την έρευνα στην πράξη αυτή η μικρή κατανάλωση σοκολάτας μας χαρίζει επιπλέον χρόνο ζωής και μάλιστα καλής ποιότητας.

Μελέτη σχεδόν 8.000 αποφοίτων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, η οποία διήρκησε περισσότερα από 18 χρόνια, αποκάλυψε ότι όσοι έτρωγαν σοκολάτα ζούσαν σχεδόν έναν χρόνο περισσότερο απ’ ό,τι όσοι δεν έτρωγαν.

Οι σοκολάτες με τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο οφελούν γενικότερα την καρδιά , τον εγκέφαλο, το ανοσοποιητικό σύστημα ακόμη και την καταπολέμηση του στρες.

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Αμπερντήν δείχνει ότι οι φλαβανόλες, μια μορφή αντιοξειδωτικών ουσιών της σοκολάτας με υψηλή περιεκτικότητα σε κακαομάζα, εμποδίζει την ενεργοποίηση των αιμοπεταλίων στο αίμα, προφυλάσσοντας έτσι από τις θρομβώσεις.

Η σοκολάτα αποτελεί και μια από τις πλουσιότερες πηγές μαγνησίου, ενός ιχνοστοιχείου απαραίτητου για την υγεία του εγκεφάλου, σύμφωνα με την επιθεώρηση «JournalofMedicinalFood».

Ένα ακόμη αισιόδοξο όφελος από την κατανάλωση αυτής της γλυκιάς αμαρτίας είναι ότι μειώνει τις ορμόνες του στρες με μέτριο έως έντονο άγχος, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην «Επιθεώρηση Πρωτεομικής Έρευνας» την οποία εκδίδει η Αμερικανική Χημική Εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου