Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Το «βαθύ» ντεκολτέ ...κατεβάζει αντί να ...ανεβάζει καριέρες

Το βαθύ ντεκολτέ ανέβασε η κατέβασε την καριέρα της Μόνικας Μπελούτσι;
Το βαθύ ντεκολτέ ανέβασε η κατέβασε την καριέρα της Μόνικας Μπελούτσι;
Σαμποτάρουν αντί να προωθούν τις καριέρες τους οι γυναίκες που προτιμούν να αποκαλύπτουν το ντεκολτέ τους στη δουλειά, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη  Βρετανία, σε 3.000 εργοδότες  για λογαριασμό του μεγαλοεπιχειρηματία Πίτερ Τζόουνς.
Αντίθετα με τη θεώρηση σύμφωνα με την οποία η επίδειξη των γυναικείων «προσόντων» αποτελεί ατού στον εργασιακό χώρο, η έρευνα αποκάλυψε ότι για πολλούς  βρετανούς σε διοικητικές θέσεις η προκλητική ενδυμασία είναι  ένα από τα χειρότερα ατοπήματα στα οποία μπορεί να πέσει μια εργαζόμενη. Μάλιστα οι μισοί εργοδότες δήλωσαν ότι έχουν παρακάμψει γυναίκες οι οποίες αποκάλυπταν περισσότερη σάρκα από ό,τι θεωρείται κόσμιο, στην σειρά για προαγωγή ή αύξηση του μισθού.
«Η πολυετής εργασιακή μου εμπειρία με έχει διδάξει ότι αν κάποιος δείχνει πιο έξυπνος, νιώθει αυτοπεποίθηση όσον αφορά την ευφυΐα του και επιτυγχάνει περισσότερα, τόσο σε ζητήματα παραγωγικότητας, όσο και σε ζητήματα επαγγελματικής ανέλιξης.», δήλωσε ο Τζόουνς, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Παράλληλα όμως αποκαλύφθηκε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργοδοτών αποδίδει μεγάλη σημασία στο ντύσιμο όταν πρόκειται να πραγματοποιήσει μία πρόσληψη. Συγκεκριμένα το 80% δηλώνει ότι δεν θα προσλάμβανε κάποιον που δείχνει ατημέλητος, φοράει ασιδέρωτα ρούχα, ξεθωριασμένα ή σκισμένα τζιν και αθλητικά παπούτσια ή σαγιονάρες.                                              Πηγη Το ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου