Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Κέικ με καρύδια & μέλι


Υλικά

* 1 κούπα(ες) βούτυρο
* 1 κούπα(ες) ζάχαρη
* 3 αβγά
* 1 κούπα(ες) χυμός πορτοκαλιού
* 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
* 1 κ.γλ. κοφτή σόδα
* 3 κ.σ. άγλυκο κακάο
* 1 κούπα(ες) τριμμένη καρυδόψιχα
* 4 κούπα(ες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* για τη διακόσμηση:
* 2 κ.σ. μέλι
* τριμμένη καρυδόψιχα

Διαδικασία

Σε μπρίκι λιώνω το βούτυρο. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αβγά ένα-ένα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού, το λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το κακάο, την καρυδόψιχα τριμμένη ή χτυπημένη στο μπλέντερ σε μικρά κομμάτια και τέλος, το αλεύρι τμηματικά καλά κοσκινισμένο. Αναδεύω με σπάτουλα.

Βουτυρώνω κι αλευρώνω μια φόρμα για κέικ, κατά προτίμηση με κούμπωμα και αδειάζω μέσα το μείγμα που μόλις έφτιαξα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45'-50'.
για τη διακόσμηση:

Αφού κρυώσει λιγάκι το κέικ, το "γλασάρω" με μπόλικο μέλι και το πασπαλίζω με τριμμένη ή κοπανισμένη καρυδόψιχα.
~Καλοφάγωτο φυσικά...~
πηγη pastrychef.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου