Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος

http://img.protothema.gr
Με  πολύ ζέστη θα κυλήσει αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς η θερμοκρασία θα ανέβει στους 35 με 36 βαθμούς ενώ παράλληλα θα έχουμε και σχετικά αυξημένη υγρασία. Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα δυτικά και βόρεια αλλά στις κεντρικές και νότιες περιοχές ο καιρός θα παραμείνει πολύ ζεστός. Πάντως από την Τρίτη θα έχουμε αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

      Πιο αναλυτικά αύριο Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στη θάλασσα των Κυθήρων θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και τοπικά από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 4 και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 33 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και στα νησιά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

      Την Κυριακή ο καιρός θα είναι ήπιος και πολύ ζεστός με πρόσκαιρη αραιή συννεφιά κατά τόπους ενώ στα δυτικά τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.  Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Στη θάλασσα των Κυθήρων θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και τοπικά από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και από τις απογευματινές ώρες στα νοτιότερα τμήματα τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς στα βόρεια, τους 35 με 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 32 με 33 βαθμούς στα νησιά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου