Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Καιρός για 11/09/2010 και 12/09/2010



Το Σάββατο προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στο βόρειο αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι, ενώ αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι- απόγευμα, οπότε και θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και αργά το βράδυ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη τιμή της θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Από το βράδυ αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βορειότερα και σταδιακά στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια θαλάσσια τοπικά 6

μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και στη συνέχεια στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα βόρεια, ενώ το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ στα νότια δυτικοί 3 με 5

μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για 12/09/2010 Την Κυριακή στα ανατολικά ηπειρωτικά, το βόρειο και το ανατολικό αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα κατά τόπους στην ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, ανατολική στέρεα και Εύβοια θα είναι ισχυρά. Σταδιακά, όμως, θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί και στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου